آرد در کیک پزی انواع و کاربرد آن

آرد شیرینی پزی جزء اصلی ترین مواد اولیه ای است که برای پخت کیک و شیرینی استفاده می شود، انواع آرد مخلفی وجود دارد که در ویناکوک به آن می پردازیم.

برای پخت کیک ، شیرینی و نان و … ، ما از آرد استفاده میکنیم. در حال حاضر ۲۳ نوع آرد داریم که برای مصارف قنادی ،شیرینی پزی و آشپزی استفاده میشه آرد برنج و آرد نخودچی قابل مصرف برای شیرینی و آشپزی و آردهایی مثل جو ،سیب زمینی، ذرت، چاودار بیشتر برای آشپزی مصرف میشه😊.

آرد چیست؟

آرد یکی از اجزای مهم در تهیه انواع نان ها، غذا ها و شیرینی می باشد، که از آسیاب گندم تهیه میکنند. از گندم سیاه(چاودار)، برنج، ذرت و … نیز آرد تهیه می شود. معمولا وقتی سخن از آرد بیان می شود، منظور آرد گندم است.

ما در این مقاله به بررسی انواع آرد در کیک پزی و دیگر آرد ها می پردازیم.

دانه گندم از سه بخش اصلی تشکیل شده

  1. جوانه، که حاوی اندکی پروتئین و چربی است.
  2. سبوس، همان پوسته دانه‌ است و تقریباً ۱۴ درصد از وزن دانه را تشکیل می‌دهد. سبوس سرشار از سلولز است.
  3. آندوسپرم، که حاوی مواد نشاسته‌ ای دانه گندم است و قسمت میانی است و تقریباً ۸۳ تا ۸۷ درصد از کل دانه را تشکیل می‌دهد.

گلوتن چیست؟

وقتی آرد را با آب مخلوط کنیم، نوعی پروتئین پیچیده به نام گلوتن ایجاد می شود. وجود گلوتن به خمیر خاصیت ارتجایی می دهد و می توان آن را به هر شکلی درآورد.

همین خاصیت گلوتن سبب می شود، گازهای حاصله در خمیر باقی بماند و باعث تردی و حالت اسفنجی محصول نهایی می گردد.

مقدار گلوتن در انواع آرد

آرد های که برای نان استفاده می شود، گلوتن بالایی دارند که باعث استحکام آن و تردی آن می شود. در این حالت شکل نان حفظ می شود و خُرد نمی شود.

آرد در کیک پزی و شیرینی پزی کمترین میزان گلوتن را دارد و همین باعث تردی و شکننده شدن انواع کیک و شیرینی دارد.

آردی که گلوتن موجود در آن کمتر باشد نرم تر بوده، محصول ترد و آسیب پذیر است.

آرد هایی که در تهیه پاستا استفاده می شود، معمولا گلوتن بیشتری نسبت به آرد در کیک پزی دارند.

آرد کیک

مناسب ترین آرد در کیک پزی

شاید این سوال برایتان پیش بیاد که آیا با آرد نانوایی میشه شیرینی درست کرد یا خیر که در ادامه با معرفی آرد هایی که مناسب شیرینی پزی است به جواب این سوال خواهیم رسید.

آرد چند منظوره، آرد گندمی است که میزان گلوتن آن متوسط می باشد. از این آرد برای تهیه انواع کیک و شیرینی و مصارف خانگی استفاده می شود.

آرد سه صفر، آرد قنادی همان آرد چند منظوره است که مناسب برای انواع کیک و شیرینی است.

آرد های دیگر گندم

  • آرد سفید، این آرد تنها از قسمت درونی یا نشاسته گندم برای تهیه آن استفاده شده است.
  • آرد جوانه گندم، این آرد تنها از بخش نشاسته ای و جوانه گندم بدست می آید و سبوس آن جدا می شود.
  • آرد کامل، که از تمام قسمت هایی که ذکر شده( جوانه، سبوس، نشاسته و …) تهیه می شود.
  • از آرد کامل در تهیه بیسکویت های سبوس دار استفاده می شود و بسیار مغذی می باشد.
5/5 - (3 امتیاز)
این مقاله را به اشتراک بزارید

Enter Captcha Here : *

Reload Image