علت خوابیدن پف کیک (اسفنج)

علت خوابیدن پف کیک

خوابیدن پف کیک یکی از مهمترین بحث ها برای پخت کیک است و دستور پخت های زیادی وجود دارد، چه در توستر، چه داخل فر،  اما برای این که اسفنج کیک به بهترین شکل در بیاید به نکات زیادی باید توجه شود.

شاید برایتان این سوال پیش بیاد که چرا پف کیک میخوابه ؟ و یا اینکه چیکار کنیم پف کیک نخوابه ؟ پس اگر به دنبال علت این مورد بعد از پخت هستید با ویناکوک همراه باشید.

علت خوابیدن پف کیک

ما 9 دلیل از عمده ترین دلایل را برایتان ارائه دادیم. مهم ترین عامل آرد است، انواع آرد مختلفی وجود دارد، حتما از آرد مناسب برای پخت کیک استفاده شود و حتما ۳ بار الک شود تا هوا دهی شده و باعث پف کیک شود بهتر است بکینگ پودر با آرد مخلوط شود و کاملا با آرد مخلوط شود. از دیگر دلایل به موارد زیر اشاره می شود:

1- دمای فر زیاد یا خیلی کم باشد.

یکی از علت ها مهم خوابیدن پف کیک دمای داخل فر است، به عنوان مثال اگر در فر زیاد باز و بسته شود، دمای داخل فر پایین می آید و به کیک شوک وارد می شود. اگر دما خیلی زیاد شود کیک قبل از پخت کامل سریع پف می کند و به همین دلیل بعد از خارج شدن از فر پف کیک می خوابد.

حتما فر رو قبل پخت کیک حداقل ۱۵ دقیقه روشن کنید تا داغ بشه کیک رو داخل فر سرد بزارین پف نمیکنه بعد از قرار دادن کیک در فر تا زمانی که بوی کیک بلند بشه به هیچ عنوان در فر رو باز نکنید
و زمانی که بوی کیک بلند شد با خلال چک کنید اگر مواد کیک به خلال نچسبید کیک پخته شده و میتونید از فرخارج کنید

2- مواد به ترتیب اضافه نشود

وقتی رسپی کیک ها را می بینیم سعی کنیم به ترتیب آن ها را اضافه کنیم تا مشکلی برای کیک ایجاد نشود.

به عنوان مثال در کیک اسفنجی اگر به جای آرد آب را آخر بریزیم مشکل ایجاد می شود.

اگر سفیده تخم مرغ را به اندازه کافی با همزن بزنید، یک کیک اسفنجی با پف زیاد خواهید داشت.

خیلی مهم است که چگونه و چه زمانی از مواد های مورد استفاده کیک استفاده کنید، حتما مواد رو به ترتیب گفته شده در دستور تهیه اضافه کنید

3- کره و تخم مرغ سرد باشد

در نکته باید گفت کره و تخم مرغ هم دما باشند. پس سعی کنید قبل از شروع کردن مواد کیک را هم دما کنید.حتما موادلازم رو قبل پخت روی میز کار بزارین و موادی مثل شیر کره و تخم مرغ و ماست رو از یخچال در بیارین تا به دمای محیط برسه مگر اینکه در دستور پخت تا کید شود مواد حتما سرد باشد

4- مقدار بکینگ پودر کمتر یا بیشتر از اندازه باشه

بکینگ پودر را برای پف کیک داخل مواد کیک می ریزیم، اما اگر به مقدار آن توجه نشود پف کیک می خوابد. مقدار بیشتر بکینگ پودر باعث میشود زیاد پف کند و بعد خارج شدن از فر پف کیک میخوابد

5- بکینگ پودر کهنه باشد

همان طور که گفتیم بکینگ پودر برای پف کیک است و تازه بودن آن تاثیر زیادی تو عملکردش دارد. بکینک پودر رو قبل مصرف حتما تست کنید و از تازگی آن مطمئن شوید.

طریقه تست کردن بکینگ پودر

دریک فنجان آب جوش(کاملا داغ) یه مقدار بکینگ پودر میریزیم چنانچه حباب های درشت زد یعنی تازه است.

6- قالب کیک خیلی بزرگتر باشد

قالب ها نقش مهمی در پف کیک دارند، انوع قالب در کیک پزی وجود دارد که باید طبق اندازه مواد استفاده شود. اصولا باید نصف بیشتر قالب مواد باشد، اگر کمتر باشد یعنی قالب بزرگ است. مواد کیک باید۲/۳حجم قالب را پر کند قالب کوچکتر و یا خیلی بزرگتر مانع پف مناسب کیک میشود.

7- زود تر از زمان از فر در بیاید

وقتی کیک شما پخته شدنش تمام شد، اجازه بدید 5 دقیقه بماند و بعد آن را بر دارید. کیک تا قبل پخت کامل داخل فر بمونه و به هیچ عنوان در فر باز نشه.

8- کیک موقع پخت تکون خورده باشد

تا قبل از پخت کامل، در فر را باز نکنید و کیک را تکان ندهید. زمانی که فر داغ شد کیک رو داخل فر گذاشتیم به هیچ عنوان قالب رو تاز مان پخته شدن تکون نمیدیم چون پفش میخوابه

۹- نقش سفیده تخم در پف کیک

تخم مرغ حتما از یخچال خارج بشه و تو دمای محیط بمونه تا سرد نباشه موقع جدا کردن زرده و  سفیده اصلا زرده داخل سفیده نربزه حتما ظرف و پره همزن عاری از چربی باشه و سفیده کامل‌ حجم بگیره و پف کنه هنگام مخلوط کردن سفیده با مواد حتما خیلی آرام با لیسک و به صورت دورانی فقط و در حد مخلوط شدن فولد میکنیم نباید زیاد هم بزنید.

پف کیک
عوامل خوابیدن پف کیک و فوت و فن پف کیک

یادتان باشد که فر حتما گرم باشد، وقتی مواد رو فولد کردید، خیلی مخلوط نکنید.

بلافاصله کیک را بگزارید داخل فر بعد تایم پخت فر را خاموش کنید و چند دقیقه بعد کیک رو خارج کنید.

امیدوارم این مطلب برایتان مفید باشد

ویدا جهانگیری❤

4.5/5 - (14 امتیاز)
این مقاله را به اشتراک بزارید
  1. mr start 19 نوامبر 2021

    عالی بود. ممنونم

    پاسخ
    • vinaadmin 18 فوریه 2022

      خواهش میکنم خداروشکر 😍

      پاسخ
      • شما 31 دسامبر 2023

        فک کنم زیادپخته

        پاسخ
  2. sahar-zr 23 فوریه 2022

    سلام ممنون بابت توضیحاتتون، ببخشید کیک من پف نکرده ولی روش ترک خورده آیا این طبیعی؟

    پاسخ
  3. ریحانه 20 اکتبر 2022

    سلام کیک من پف میکنه ولی اخری یهو پفش میخوابه . .
    علتش چیه؟

    پاسخ
    • vinaadmin 21 اکتبر 2022

      درود دوست عزیز

      اگر همه ی نکات ذکر شده را رعایت کرده باشید، تنها دلیلش می تونه زمان پخت کم باشه.

      پاسخ
  4. محمد 11 مارس 2023

    عالی بود مرسی از اموزش شما

    پاسخ
  5. ... 21 جولای 2023

    سلام وقتتون بخیر
    من کیکم توی فر پف خیلی خوبی داشت ولی بعد از پایان پخت و خاموش کردن فر پف کمتر و کمتر شد و در آخر انگار که اصلا پف نکرده=(
    علتش چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • مروه 25 آوریل 2024

      کیک منم همینطور شد 😕

      پاسخ
      • vinaadmin 27 آوریل 2024

        مروه عزیز
        امیدواریم که مطالب ذکر شده در این مقاله مشکلت را برطرف کند.

        با تشکر

        پاسخ

Enter Captcha Here : *

Reload Image