انواع قالب پخت کیک

قالب کیک

یکی از مهمترین لوازم مورد نیاز برای پخت کیک قالب پخت کیک میباشد، انواع مختلف قالب وجود دارد که مصارف گوناگونی دارند در طرح، رنگ، شکل، جنس و سایز های متفاوت تولید میشوند، که با توجه به نیاز میتوان انتخاب کرد قالبهای فلزی که بطور کلی شامل قالبهای روشن و تیره میشوند.

قالب ها بر اساس رنگ

شاید برایتان این سوال پیش بیاد که قالب کیک چی بخرم؟ قالب ها به صورت کلی به دو نوع روشن و تیره تقسیم می شود:

۱-قالب های روشن: گرمای کمتری جذب میکنند برای همین زمان بیشتری برای پخت کیک نیاز دارند.

هنگام استفاده از این قالب ها کیک رنگ مناسبی میگیرد و زیاد تیره و برشته نمیشود این قالب ها مناسب کیک های تولد و اسفنجی و مناسب برا دکور کیک با خامه میباشند.

2-قالب های تیره: این قالب ها گرمای بیشتری جذب می کنند به همین دلیل زمان کمتری برای پخت کیک نیاز دارند و اطراف کیک برشته و تیره می شوند برای کیک مخصوصا اسفنج و کیک های تولد مناسب نیستند و بیشتر برای شیرینی هایی مثل تارت که نیاز داره دیواره ی برشته شده دارند استفاده میشوند.

انواع مختلف قالب کیک

قالب های آلومینیومی روکش دار روشن

قالب های آلومینیومی روکش دار روشن که با یک لایه بیرونی ضد خش و ضد زنگ پوشش داده شده و هنگام استفاده مراقب باشید آسیب نبیند و زمان بیشتری برای پخت لازم میباشد.

قالب کیک آلومینیومی

آلومینیومی تیره با یک لایه چندین برابر ضخیم تر پوشش داده شده و زمان کمتری برای پخت لازم می باشد.

قالب استیل با روکش آلومینیوم

استیل با روکش آلومینیوم در این قالب ها از استیل با آلیاژ آلومینیوم و سیلیکون پوشش داده میشود(سیلیکون برای حلوگیری از چسبندگی و جلوگیری از خط و خش و زنگ زدن استفاده میشود)

قالب کیک آلومینیومی

قالب استیل ضد خش

استیل کاملا ضد خش و ضد زنگ و بادوام و همچنین قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارد اما به این دلیل که حرارت را یکنواخت پخش نمیکند برای قنادی استفاده نمیشود.

قالب تفلون آلومینیوم

قالب تفلون از جنس آلومینیوم و استیل هستند که با یک لایه تفلون پوشیده میشوند که باعث میشود کیک براحتی از قالب در بیاد رنگ تیره این قالب ها باعث میشود گرمای بیشتری جذب کنند پس باید دمای فر کمتر در نظر گرفته شود و برای خارج کردن کیک از اجسام تیز استفاده نکنید.

قالب کیک گالوانیزه

قالب گالوانیزه برای جلوگیری از زنگ زدن با موادی چون آهن یا روی روکش میشوند گرما را خوب جذب میکند و قیمت مناسب از دلایل محبوبیت این قالب میباشد(نکته مهم از قالب گالوانیزه خش دار استفاده نکنید یا حتما از کاغذ روغنی استفاده کنید)

قالب گالوانیزه گرد

قالب کیک سیلیکونی

قالب سیلیکونی که از سیلیکون قابل انعطاف درست می شود و آن را در فریزر، ماکروویو و فر می تونید استفاده کنید.

برای پخت کیک حتما از جنس خوب استفاده کنید زیرا بعد چندبار استفاده تغییر رنگ و بو میدهد قبل استفاده برای کیک قالب را چرب وارد پاشی کنید.

این نوع قالب برای ژله مناسب نیست اما برای انواع دسر شیری ژله بستنی و کارمل مناسب میباشد.

قالب پیرکس

قالب پیرکس یا قالبهای شیشه ای مقاوم به حرارت یکی از سالم ترین قالبهای پخت کیک میباشد.

زیرا به حرارت مقاوم و گرما را دیر میگیرد و دیر هم سرد میشود میتوان کیک را بعد پخت هم داخل همان ظرف نگهداری کرد به هیچ ماده ای واکنش نشان نمیدهد و به راحتی میتوان از انواع آب میوه و میوه داخل کیک استفاده کرد و قابل شستشو در ماشین ظرفشویی میباشد.

نکته** بعد خارج کردن از فر روی سطح خیلی خنک یا خیس قرار ندهید. بدلیل زمان پخت طولانی در قنادی استفاده نمیشود برای پختن براونیز مناسب نیست قبل استفاده کاغذ روغنی میزاریم و چرب میکنیم.

قالب میان تهی

قالب میان تهی قالب بانت شیفون یا آنجل هم گفته میشود برخلاف قالبهای ساده که از کف قالب و دیواره ها حرارت رو منتقل میکنند از قسمت وسط کیک هم حرارت منتقل میشود و باعث میشود کیک بیشتر پف کند و بهتر پخته شود.

علاوه براین قالبهای طرح دار شکل زیبایی هم دارند و به راحتی با خامه یا شکلات دیزاین میشوند.

قالب های مناسب نان، کاپ کیک، تارت و…

قالب لوف مناسب برای نان تست و کیکهای صبحانه میباشد. به شکل مستطیل و دیواره های بلندی دارند.

قالب های مافین یا کاپ کیک در چند سایز و معمولا از جنس تفلون و سیاه هستند.

قالب کیک مافین (کاپ کیک)

قالب پای گرد هستند تقریبا گود هستند و گاهی در رینگ هم درست میشه جنس های چدن و سرامیک و تفلون هم دارد.

قالب تارت سیاه رنگ در اشکال گرد مربع و قلبی وجود داره با کف متحرک دارد و ارتفاع حدود ۲ تا ۳ سانت و معمولا کنگره دار میباشد.

قالب تارت بیضی شکل

سینی های شیرینی پزی روشن که بلافاصله بعد استفاده خوب شسته و تمیز شود تا در پخت های بعدی تغییر رنگ ندهد و سینی های تیره که از مت سیلیکونی برای داخلش استفاده میشود.

سینی های بدون لبه برای پخت انواع کوکی وه سریع خنک شود.

قالب کمربندی که معمولا تیره و از جنس تفلون هستند مناسب برای انواع چیز کیک و کیک هایی که بافتی نرم و شکننده دارند مناسب میباشند. برای دسرهایی که مواد رقیق دارند حتما کف آن را با کاغذ روغنی فیکس کنید.

قالب کمربندی تیره

قالب مربع برای درست کردن فاج و کیک های برشی، باقلوا و شربتی مناسب میباشد.

قالب مستطیل برای انواع کیک و اسفنج های تخته ای استفاده میشود.

قالب گرد در اندازه های مختلف برای کیک های تولد و کافی شاپ قابل استفاده میباشد.

قالب های طرح دار در شکل های مختلف قلب ،گل و یا طرح ها و اندازه های متفاوت موجود میباشند.

اندازه گیری قالب کیک

برای اندازه گیری قالب از سانتی متر یا خط کش استفاده کنید به این ترتیب که لبه داخلی بدون در نظر گرفتن ضخامت قالب تا لبه دیگر را اندازه گیری کنید.

برای اندازه عمق قالب خط کش را ب۱ورت عمودی از کف قالب تا سطح قالب اندازه گیری کنید.

به طور مثال اگر قالب شما با ۸ پیمانه آب پر شود یعنی باید نصف این مقدار حجم مواد کیک در نظر بگیرید میشود ۴ پیمانه زیرا فضایی برای پف کردن کیک لازم دارید.

چطود بفهمیم هر قالب چقدر مواد لازم دارد؟

هر پیمانه آب چیزی معادل یک تخم مرغ میشود.
وقتی قالب شما حجم ۸ پیمانه آب دارد و نیاز به ۴ پیمانه مواد کیک دارید یعنی قالب شما ۴ تخم مرغی است.

سوالات متداول

همه ی قالب ها نیاز به چرب کردن دارند؟
قالبهای آلومینیومی و قالبهای میان تهی بهتر چرب و آرد پاشی باشه یا از روغن جدا کننده استفاده شود.

روغن جدا کننده چیست؟
مقدار مساوی آرد و روغن مایع و روغن ۵۰ از هر کدام ۵۰گرم باهم خوب ترکیب شود و با قلمو کف و دیواره های قالب پوشش داده شود.
برای پخت اسفنج کف قالب کمی چرب شود کاغذ روغنی به اندازه قالب برش داده وکاغذ میاندازیم ولی دیواره ها چرب نشود
قالبهای تفلون کمی چرب شود کافی است
قالبهای مافین و کاپ کیک چرب و آرد پاشی شود یا با کپسول هم سایز قالب پوشانده شود

4.5/5 - (2 امتیاز)
این مقاله را به اشتراک بزارید

Enter Captcha Here : *

Reload Image