صفر تا صد دسر و انواع قالب آن

در فرهنگ‌ آشپزی در تمام دنیا دسر (Dessert) (پی خوراک یا پس خوراک) بعد از وعده های خوراک‌ اصلی آنرا مصرف میکنن و معمولا شیرین است.

ژله متداولترین و ساده ترین دسری است که علاوه بر اینکه راحت تهیه میشه و در دسترس و طرفدارهای خاص خودش رو داره.

دسر هایی که با شیر و خامه تهیه میشه نسبتا سخت تر و نیاز به مواد اولیه خاص و مهارت بیشتری دارد و در دسرها بطور معمول برای بستن و فرم گرفتن از دو ماده استفاده میشود.

نشاسته که در دسر های ایرانی و در برخی پودینگ ها استفاده میشود پودر ژلاتین یا ورق ژلاتین که در انواع ژله و موس و… استفاده میشود

دسر ها در گزشته

اولین دسرها تا قبل قرون وسطی بیشتر آبنباتی بودند و اغلب از خرمای خشک و موم کندوی عسل ساخته میشد. از قرون وسطی که برای اولین بار شکر به صورت کلی تولید شد و استفاده از شکر رایج شد.

بخاطر قیمت بالا و گران بودن قیمت شکر افراد ثروتمند میتوانستند از آن استفاده کنند.

ریشه اولین دسرها مانند بستنی یخی نیز به قرون وسطی برمیگردد و مردم متوسط و ثروتمند یخ تازه رو با عسل و شربت میوه طعم دار میکردند.

در فرهنگ فارسی کلمه پی خوراک یا پس خوراک به جای دسر استفاده میشود

دسر(dessert)
نوعی دسر ساده و خوشمزه

دسر مخصوص لاغری

دسرها یکی از خوشمزه ترین و دوست داشتنی ترین وعده های خوراکی را تشکیل میدهند یه قانون نانوشته در تمام دنیا هست که (هیچ غذایی بدون یک دسرخوشمزه کامل نیست،،،)

آنها امروزه اغلب با استفاده از خامه ،شیر، شکر و….تهیه میشوند و در رژیم های غذایی برای لاغری جایی ندارند اما از ماستهای کم چرب میتوان برای دسر در رژیم لاغری بهره برد.

قالب های مخصوص آن

بهترین قالبها برای تهیه دسر قالبهای فلزی هستند که بهتر است قبل استفاده بنابه طرزتهیه ، قالب با آب سرد خیس و یا با کمی روغن چرب شوند.

دمای مناسب برای بستن دسر

دسرها بعد ریختن داخل قالب بهتر برای چند ساعت داخل یخچال بماند تا بسته و آماده شود.

اما چنانچه عجله دارید و میخواهید دسرساده چند لایه درست کنید برای زمان کوتاهی فقط درحدی که دسر بسته شود داخل فریزر قرار بدین (اگر بیشتر بماند حالت یخ زدگی پیدا میکند)

قالب دسر
انواع قالب : فلزی، سیلیکونی و پلاستیکی

نکات چگونگی سرو دسرها

دسرها (dessert) به سه صورت سرو میشوند

دسر های تک نفره(مونو پورشن)

که در قالبهای کوچک درست میشوند و بصورت لایه هایی که بنابه سلیقه و در طعم های متفاوت تهیه میشوند که یک لایه مقاوم و محکم تر به عنوان پایه دسر در نظر گرفته میشود.

معمولا از اسفنج یا کوکی استفاده میشود و پس از آماده شدن در ظرف و یا زیر دسری های تکی تزئین و آماده سرو میشوند.

دسرهای چند نفره یا (اینترمنت)

که در قالبهای بزرگ تهیه میشوند این دسرها نیز بصورت لایه ای و یا ساده تهیه میشوند و پس از آماده شدن و تزئین برای سرو به برشهای کوچک تقسیم میشوند.

دسرهای لیوانی( ورین)

کلمه فرانسوی به معنی شیشه ی کوچک است که با لایه هایی از مواد شیرین پرمیشوند و فاصله لایه ها کاملا مشخص هستند که بعد تهیه مواد دسر در لیوان های کوچک تک نفره ریخته میشود و بعد آماده شدن تزئین و با همان لیوان سرو میشود.

جمع بندی نهایی

این که در کنار غذا بهترین خوراک یک دسرخوشمزه هست و شکی در آن نیست.

ما در این مطلب به گزشته دسر ها رفتیم و از آبنباتی بودن آنها گفتیم و متوجه شدیم که این پس خوراک ها به دلیل شکر بالا مناسب رژیم لاغری نیستند.

امید وارم این مطلب برایتان مفید باشد. ویدا جهانگیری

4.5/5 - (2 امتیاز)
این مقاله را به اشتراک بزارید

Enter Captcha Here : *

Reload Image