معرفی انواع پودر کاکائو

انواع پودر کاکائو

انواع پودر کاکائو چگونه به وجود می آید؟

پودر کاکائو یک نوع محصول شکلاتی بدون شکر است. که طعم مخصوص و اصیل شکلات را به دسر و شیرینی و نوشیدنی ها اضافه میکند.

دانه های کاکائو داخل جعبه هایی قرارمیدهند تا بطور طبیعی تخمیر شوند سپس در مقابل آفتاب یا در کوره خشک میکنند تا به رنگ قهوه ای یا قرمز در بیایند.

سپس پوسته خارجی را جدا کرده و برشته میکنند و بعد آسیاب میکنند و پودر کاکائو به این صورت آماده میشود.

ما در ویناکوک به طرز تهیه شکلات تخته ای با پودر کاکائو پرداختیم.

تاریخچه کاکائو

کاکائو Theobroma cacao به معنای غذای خدایان است درخت کاکائو بومی آمازون است و از ۱۰۰میلیون سال پیش در نواحی آمریکای مرکزی و جنوبی رشد میکرده.

اما امروزه در نواحی دیگری مثل آمریکا، کوبا و جزایر کارائیب نیز دیده میشود.

دانه های کاکائو برای اولین بار توسط آزتک ها در مکزیکو سیتی به عنوان پول مورد استفاده قرار میگرفتند.

آن ها بسیار با ارزش بودند حتی در برخی نقاط مالیات را نیز با دانه های کاکائو پرداخت میکردند.

نحوه مصرف کاکائو

ساده ترین نوع استفاده از پودر کاکائو در شیر کاکائو است.
یک قاشق مرباخوری پودر کاکائو با یک تا دو قاشق مرباخوری شکر مخلوط و نصف لیوان شیر اضافه و روی حرارت میزاریم تا داغ بشه و شکر و کاکائو حل بشود.

سپس کمی مخلوط میکنیم و خنک که شد نصف لیوان دیگر شیر اضافه میکنیم یا اینکه برای شیر کاکائو داغ کل شیر را گرم میکنیم اما نباید بجوشد.

انواع پودر کاکائو

  1. پودر کاکائو طبیعی: از مواد جامد کاکائو خالص تهیه میشود به رنگ قهوه ای روشن و کاملا تلخ بهتر است برای شیرینی و کیک هایی استفاده شود که در آن جوش شیرین به کار میرود.
  2. پودر کاکائو هلندی: با ماده قلیایی فرآوری میشود و دارای رنگ قهوه ای تیره است بهتر است برای شیرینی و کیک هایی استفاده شود که درآن بکینگ پودر بکار میرود.
  3. پودر کاکائو تیره: با ماده بسیار قلیایی فرآوری میشود و دارای رنگ بسیار تیره به اصطلاح قهوه ای سوخته است.

طرز تهیه سس شکلات با پودر کاکائو

سس شکلات
طرز تهیه سس شکلات
  • پودر کاکائو ۴ قاشق سوپخوری
  • شکر ۸ قاشق سوپخوری
  • شیر ۱ پیمانه
  • کره ۵۰ گرم

شیر و شکر و کاکائو رو با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم قرار میدیم و گاهی هم میزنیم تا ته نگیرد و به جوش بیاد.
کمی غلیظ که شد کره رو اضافه میکنیم، وقتی کره آب شد، از روی حرارت بر میداریم تا خنک شود.
این سس برای روی کیک و دسر میتوانید استفاده کنید

برای آموزش های بیشتر می توانید به مقالات دیگر مراجعه کنید.

نویسنده: ویدا جهانگیری

3.7/5 - (3 امتیاز)
این مقاله را به اشتراک بزارید

Enter Captcha Here : *

Reload Image